Recommend a producer for the ArchiUp brands zone Fill the form »
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
wu.tektura logo
wu.tektura

KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW

KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
KONSEKWENTNA WILLA Z NUTKĄ KOBALTU - KRAKÓW
Projekt przedstawia aranżację wybranych wnętrz jednej z krakowskich willi mieszkaniowych. Obiekt przeznaczony dla czteroosobowej, wymagającej rodziny. Zadaniem było wykorzystanie potencjału domu poprzez strefowanie projektowanych powierzchni, nadając im spójność i charakter. Ideą natomiast, gra formy i zabawa paletą szarości. Całość została złączona powtarzalnymi, drewnianymi elementami oraz eleganckimi dodatkami. Kobaltowe akcenty w połączeniu z abstrakcją i odważną formą wyłamują się ze sztampowych ram kompozycyjnych, pozbawiając projektowane przestrzenie powszechnej dziś stylistyki.

W projekcie warto podkreślić :

- konsekwentne strefowanie na zasadzie kolorystyki i materiałów podłogi
- kształtowanie komunikacji przy założeniach kolorystycznych sufitów podwieszanych
- formę nienachalnego, dobrze zaprojektowanego oświetlenia
- minimalizm oddany w materiałach i kolorystyce
- rozświetlający, spajający odcień drewna akacji
- wypełniająca zieleń w postaci bananowców doniczkowych

Projekt i wizualizacje : Weronika Jaworska-Włodek i Maria Jaskiernia
Location
Kraków, Kraków, Poland
Categories
Apartments, Cuisines, Salons
Brands in project
Ikershop.com, MAXlight, Tubądzin, Villeroy & Boch, , Aprile, B&B ITALIA, Bell’arte living, Bosch, Cameron, Comforty, design Glodek, Nowodvorski lighting, Poltrona Frau, Pulpo, quick step, Rugvista, Samsung, Shilo, Step into design, Swiss Krono, Tikkurila, Vibia Palma
Software used
Project software
SketchUp
Render engines
V-Ray
25358

Kraków, Poland
511323284
http://www.wutektura.pl
Share

See also

AUTUMN REST - BATHROOM WITH RELAXATION ZONE


Bathrooms, Interiors, , Salons, Rooms

Projekt mieszkania w Krakowie


Cuisines, Interiors, , Bathrooms, Salons

Concrete face of minimalism


Apartments, Architecture, , Bathrooms, Interiors, Bedrooms

Loft Art Deco


Apartments, Architecture, , Cuisines, Interiors, Salons

BATHROOM WITH AN INCLUSIVE RELAXATION ZONE


Houses, Architecture, , Apartments, Bathrooms, Interiors

Mieszkanie w Warszawie


Cuisines, Interiors, , Bathrooms, Salons

Residential project near Nowa Sól


Houses, Architecture, , Bathrooms, Interiors, Salons

Green apartment


Apartments, Architecture, , Cuisines, Interiors, Salons